Connect with us

Lifestyle

Dit zijn het aantal calorieën per type fastfood, van kapsalonnetje tot Big Mac

Avatar foto

Published

on

Wie zich overgeeft aan de verleidingen van fastfood, denkt meestal niet direct aan calorieën. Toch kunnen de verschillende snacks behoorlijk van elkaar verschillen in energiewaarde. Als je alle opties even lekker vindt, kun je net zo goed kiezen voor de snack met de minste calorieën. Hier is een overzicht van populaire fastfoodproducten, van de Big Mac tot de beruchte kapsalon.

Calorieën Top 10 van Populair Fastfood

We hebben verschillende bekende snacks op een rij gezet op basis van hun calorie-inhoud per portie:

Snack Calorieën per portie
1. Kapsalon (Döner Company) 950 kcal
2. Whopper (Burger King) 637 kcal
3. Dürum döner (Döner Company) 626 kcal
4. Friet Mayo (Smullers) 590 kcal
5. Big Mac (McDonald’s) 524 kcal
6. Frikandelbroodje (Albert Heijn) 502 kcal
7. Subway Sub Tonijn (Subway) 357 kcal
8. Cheeseburger (Burger King) 338 kcal
9. 6 Kipnuggets (McDonald’s) 265 kcal
10. Subway Sub Kalkoenfilet (Subway) 244 kcal

Voor wie een relatief gezondere keuze wil maken, blijkt de Subway Sub Kalkoenfilet een van de beste opties. Een broodje kalkoen of een Veggie Delight van Subway geeft je een snackervaring met de minste calorieën.

Calorieën per 100 Gram

Naast de calorieën per portie is het ook nuttig om de calorie-inhoud per 100 gram te bekijken. Zo kunnen we beter vergelijken hoe “zwaar” een snack echt is. In dit geval komt het frikandelbroodje er minder gunstig uit, met maar liefst 346 kcal per 100 gram. Dit is flink hoger dan bijvoorbeeld de kapsalon, die 216 kcal per 100 gram bevat. De Big Mac zit hier tussenin met 257,2 kcal per 100 gram.

Conclusie: Voor de Lichte Trek

Wil je een snack zonder te veel calorieën binnen te krijgen? Ga dan voor een Subway Sub Kalkoenfilet of de kipnuggets van McDonald’s. Een Big Mac blijkt ook een redelijke keuze vergeleken met de calorie-zware kapsalon.

Hoi, ik ben Wendy, een enthousiaste schrijver met een ontembare liefde voor dieren. Mijn affiniteit met het geschreven woord en mijn onvoorwaardelijke passie voor dieren hebben mijn pad gevormd en geleid naar een boeiende carrière als schrijver voor Dagelijkseverhalen.nl. Mijn reis begon met een studie in journalistiek, waar ik niet alleen mijn schrijfvaardigheden aanscherpte, maar ook een diepgaande kennis ontwikkelde over dierenwelzijn en gedrag. Mijn liefde voor viervoeters, gevederde vrienden en alle wezens groot en klein, werd al vroeg in mijn leven gewekt en is sindsdien een constante bron van inspiratie voor mijn werk. In mijn artikelen voor Dagelijkseverhalen.nl weef ik graag verhalen die de wonderen van het dierenrijk belichten. Of het nu gaat over bijzondere dierenverhalen, tips voor huisdierverzorging of diepgaande verkenningen van milieukwesties, ik breng mijn passie en expertise op een toegankelijke manier over op jou, de lezer. Ik geloof sterk in het geven van een stem aan hen die niet kunnen spreken en zet me in voor het bevorderen van bewustzijn rond dierenrechten. Mijn schrijven fungeert als een brug tussen mensen en dieren, waarbij ik harten open en begrip kweek. In mijn wereld zijn er geen grenzen tussen mens en dier; het is een harmonieus samenspel van liefde, zorg en respect. Met mijn onweerstaanbare liefde voor dieren en mijn meeslepende schrijfstijl hoop ik niet alleen kennis te delen, maar ook een diepere verbinding tussen jou en de dierenwereld tot stand te brengen. Met elk artikel dat ik schrijf voor Dagelijkseverhalen.nl vier ik het prachtige, gevarieerde leven op onze planeet, waarbij ik hoop jou te betoveren en inspireren met mijn verhalen over de bijzondere wezens die deze wereld delen met ons.

Lifestyle

Dokters waarschuwen om je telefoon nooit mee naar het toilet te nemen

Avatar foto

Published

on

Veel mensen nemen hun telefoon mee naar het toilet en wat bedoeld was als een kort bezoek kan zomaar 15 minuten scrollen worden. Hoewel dit onschuldig lijkt, waarschuwen artsen dat langdurig op het toilet zitten nadelige gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Maar wat zijn deze risico’s precies, en hoe kun je ze voorkomen?

Risico’s van langdurig toiletgebruik

Lang op het toilet zitten wordt door experts in verband gebracht met een verhoogd risico op aambeien en verzwakte bekkenbodemspieren. Colorectaal chirurg Lai Xue geeft aan dat het belangrijk is om de tijd op het toilet te beperken tot wat noodzakelijk is. „De zwaartekracht, die ons normaal gesproken helpt, kan in dit geval tegenwerken door extra druk op de bloedsomloop te veroorzaken,” legt Xue uit.

Hoe lang is te lang?

Volgens dokter Farah Monzur, assistent-professor geneeskunde, is vijf tot tien minuten een gezonde tijd om op het toilet door te brengen. Langer blijven zitten kan leiden tot problemen omdat de druk op aderen en spieren in het bekkengebied toeneemt. „Het bloed stroomt naar het onderste deel van het lichaam, maar door de houding en zwaartekracht kan het moeilijker terug naar het hart,” aldus Xue.

Wie zitten het langst?

Uit een onderzoek van Metro blijkt dat mannen vaker langer op het toilet zitten dan vrouwen, vooral mannen met thuiswonende kinderen. Bij vrouwen ligt het percentage langdurige toiletgebruikers lager, met vrouwen met thuiswonende kinderen als kortste bezoekers. Het verschil in gedrag tussen mannen en vrouwen roept interessante vragen op over gewoontes en tijdsbesteding.

Druk op de bloedvaten

De druk op de bloedvaten rondom het rectum neemt toe door langdurig zitten op een toiletbril. Hierdoor kunnen aderen en bloedvaten rond de anus uitzetten, wat het risico op aambeien vergroot. Geforceerd persen verhoogt dit risico nog verder, vooral als iemand tijdens het toiletbezoek op een telefoon leest of scrollt en daardoor langer blijft zitten dan nodig.

Effecten op de bekkenbodem

Langdurig zitten kan ook de bekkenbodemspieren verzwakken. Deze spieren zijn essentieel voor een goede stoelgang. Wanneer ze te veel worden belast, kan dit leiden tot problemen zoals moeite met ontlasten en een minder effectieve coördinatie van de stoelgang.

Hoe voorkom je problemen?

Om gezondheidsproblemen te voorkomen, adviseren artsen om het toiletbezoek zo kort mogelijk te houden. Laat telefoons, boeken en tijdschriften buiten de badkamer om te voorkomen dat je te lang blijft zitten. Maak het toiletgebruik simpel en functioneel, zonder afleiding.

Moeite met ontlasten?

Heb je moeite met ontlasten? Artsen raden aan om na 10 minuten op te staan en rond te lopen. Beweging kan de darmactiviteit stimuleren en helpen bij een regelmatige stoelgang. Daarnaast is het belangrijk om vezelrijk voedsel te eten en voldoende te drinken om verstopping te voorkomen.

Een gezonde toiletgewoonte

Het is verleidelijk om je telefoon mee te nemen naar het toilet, maar je gezondheid heeft er baat bij om dat niet te doen. Beperk de tijd die je op het toilet doorbrengt, houd je lichaam in beweging, en zorg voor een vezelrijke voeding om problemen te voorkomen. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken voor je welzijn!

Continue Reading

Trending

  • Actueel2 weken ago

    Hardnekkige gerucht blijkt tóch waar: ‘Dit heeft Marco Borsato allemaal met Maan gedaan!’

  • Actueel2 weken ago

    Geheime boodschap van André Hazes sr. gelekt: ‘Als mijn zoon straks geen Hazes mag heten…’

  • Actueel2 weken ago

    André Hazes wordt nog keer vader: ‘Baby al onderweg’

  • Actueel1 week ago

    Broer Frans Bauer sloopt Mariska: ”Daarom blijft ze bij hem”

  • Actueel2 weken ago

    Optreden Wendy van Hout op het Mega Piraten Festijn gaat mis😲😱

  • Actueel3 weken ago

    😢 Schokkend nieuws: Zo lang heeft de ernstig zieke Martijn Krabbé nog te leven 💔🕊️

  • Actueel3 dagen ago

    André Hazes deelt per ongeluk beelden van vrij partijtje met Monique Westenberg

  • Actueel1 week ago

    ´Suzanne Schulting ging vreemd met andere schaatser´