Actueel
Ruzie tussen Talpa-collega´s Johan Derksen en Tooske Ragas escaleert verder: ´John de Mol moet ingrijpen´

Tooske Ragas heeft voor de tweede keer in korte tijd kritiek geuit op haar SBS 6-collega Johan Derksen. De oorzaak? Derksen weigert de verplichte cursus respectvol samenwerken bij Talpa te volgen. Dit heeft niet alleen bij Talpa, maar ook binnen de bredere mediasector, tot ophef geleid.
Weerstand bij Derksen
De discussie draait om een door Talpa geïntroduceerde cursus die bedoeld is om medewerkers bewust te maken van respectvolle omgangsvormen. Johan Derksen heeft zich openlijk verzet tegen deelname. Het mediameldpunt Mores benadrukt echter het belang van een mentaliteitsverandering binnen de mediasector, zonder uitzonderingen.
Tooske’s kritiek
Tooske Ragas, die eerder deze week ook al kritiek uitte op Derksen, laat opnieuw van zich horen. “Als Talpa dit zo belangrijk vindt, dan geldt het voor iedereen. Wat is nou twintig minuten van je tijd? Daar word je toch niet slechter van?” Ze hekelt het idee dat Derksen zich aan de regels kan onttrekken, terwijl andere medewerkers wel aan de verplichting voldoen.
Discussie over leeftijd
Collega Evert Santegoeds verdedigt Johan: “Je kunt toch niet iemand van zijn leeftijd dwingen? Mensen veranderen niet meer op die leeftijd.” Maar Tooske noemt dat argument onzin. “Te oud om te leren? Dat slaat nergens op. Het kost amper tijd. Je hoeft het niet leuk te vinden, maar iedereen moet meedoen.”
Dubbele standaarden
Tooske wijst op mogelijke dubbele standaarden binnen Talpa. “Als je consequent wilt zijn, moet je zeggen: ‘Iedereen doet mee.’ Anders stuur je een verkeerd signaal.” Ze vraagt zich hardop af of Derksen ook telefoontjes krijgt, zoals oud-advocaat Bram Moszkowicz, die meerdere keren werd herinnerd aan het insturen van zijn certificaat.
Twistpunt
De situatie rondom Johan Derksen blijft een twistpunt binnen SBS 6. Hoewel Derksen een publiek figuur is met uitgesproken meningen, roept zijn houding de vraag op in hoeverre organisaties als Talpa medewerkers kunnen verplichten tot gedragsverandering.
Voor nu lijkt de discussie vooral de spanningen binnen het team te benadrukken. De vraag blijft of Derksen alsnog overstag gaat, of dat Talpa zijn weigering accepteert.

Actueel
Deze 2-euromunten zijn nu drieduizend keer meer waard

In tegenstelling tot briefgeld kunnen euromunten aanzienlijke waarde vertegenwoordigen voor verzamelaars.
Er zijn namelijk verzamelaars die bereid zijn om aanzienlijke bedragen neer te leggen voor zeldzame munten.
In dit artikel zullen we twee van deze speciale 2-euromunten belichten. Als je in het bezit bent van deze munten, heb je letterlijk goud in handen. We zullen ook bespreken waar je ze kunt verkopen.
Wat maakt 2-euromunten speciaal? De speciale waarde van een 2-euromunt kan worden herleid tot de oplage ervan.
Wanneer er slechts een beperkt aantal van een bepaalde munt wordt geslagen, stijgt de waarde ervan. Dit fenomeen hangt samen met vraag en aanbod.
Speciale 2-euromunten komen vaak uit de kleinere landen binnen
Europa. Ze kunnen een historisch figuur afbeelden of zijn geslagen
ter herdenking van een bijzondere gebeurtenis.
Zelfs munten met ontwerpfouten kunnen veel waard zijn. Het is ook belangrijk dat een bijzondere munt in goede staat verkeert; een beschadigde munt levert aanzienlijk minder op.
Er zijn natuurlijk veel verschillende 2-euromunten in omloop, maar er zijn twee munten die eruit springen vanwege hun waarde.
Beide munten komen uit Monaco, na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld en tevens een belastingparadijs.
De meest waardevolle munt is de ‘Grace Kelly’. Deze munt, geslagen in 2007 ter herdenking van de 25e sterfdag van de Amerikaanse actrice die prinses van Monaco werd, heeft een oplage van slechts 20.001 stuks.
De waarde van deze munt varieert, maar ze worden vaak verkocht voor rond de 4.000 euro, terwijl exemplaren in perfecte staat nog meer kunnen opbrengen.
De tweede munt uit Monaco die aanzienlijke waarde vertegenwoordigt, is de ‘800 Jaar Vesting’.
Deze munt herdenkt de bouw van de eerste vesting van de Grimaldi’s op de rots van Monaco in 1215.
Er zijn slechts 10.000 van deze munten geslagen, en ze kunnen
verkocht worden voor ongeveer 4.500 euro, afhankelijk van de staat
van de munt en de verkoopplaats.
Hoewel Nederlandse 2-euromunten over het algemeen minder waardevol zijn dan die uit Monaco, zijn er ook zeldzame exemplaren die de moeite waard zijn om te verzamelen.
Een voorbeeld is de ’10 Jaar Euro’ munt, geslagen ter ere van het tienjarig bestaan van de euro als betaalmiddel.
Er zijn slechts 2.500 van deze munten geslagen, maar ze brengen niet zo’n hoge prijs op; in perfecte staat kun je er ongeveer 69 euro voor krijgen.
Het is dus de moeite waard om je munten eens goed te bekijken. Tag iemand in de reacties en deel dit bericht zodat meer mensen het kunnen lezen!
-
Actueel6 maanden geleden
Hardnekkige gerucht blijkt tóch waar: ‘Dit heeft Marco Borsato allemaal met Maan gedaan!’
-
Actueel5 maanden geleden
Jutta Leerdam stapt in ijsbad en laat per ongeluk een beetje teveel zien
-
Actueel5 maanden geleden
Martijn Krabbé deelt verdrietig bericht: ‘Zo lang heb ik nog’
-
Actueel5 maanden geleden
Kijkers geschokt door actie van gast in Lang Leve de Liefde: slurf tevoorschijn gehaald
-
Actueel6 maanden geleden
André Hazes deelt per ongeluk beelden van vrij partijtje met Monique Westenberg
-
Actueel5 maanden geleden
Volgers verdrietig door heftige post van Emma Heesters 😔
-
Actueel5 maanden geleden
Ophef: Lang Leve de Liefde-deelnemers Laura en Duco liggen te wippen en geven volledige show weg
-
Actueel5 maanden geleden
Zangeres Maan laat op podium zien wat ze in huis heeft tijdens optreden. Daar kunnen de mannen wel van genieten