Connect with us

Actueel

NPO-presentatrice overwoog ontslag om te veel witte collega’s 🤨

Avatar foto

Published

op

Er is een rel ontstaan rondom het NPO-programma Bar LaatAmber Kortzorg, een bekende presentatrice binnen de omroep, heeft felle kritiek geuit op het gebrek aan diversiteit binnen het presentatieteam van het programma. Volgens Kortzorg is het onacceptabel dat de drie huidige presentatoren allemaal wit zijn. Haar frustratie ging zelfs zo ver dat ze overwoog ontslag te nemen.

Inclusiviteit onder vuur

Het programma Bar Laat wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand. Wanneer een van hen niet beschikbaar is, valt journalist Tim de Wit in. Dit besluit is echter slecht gevallen bij Amber Kortzorg.

In een interview met Vrouw geeft Kortzorg aan dat de maat vol was toen bekend werd dat Tim de Wit als vaste vervanger werd aangesteld. Volgens haar had er een presentator van kleur op die plek moeten komen.

Amber Kortzorg: “Ik overwoog ontslag”

Kortzorg liet zich in het interview zeer kritisch uit over de gang van zaken. “Ik zit in allerlei adviescommissies voor inclusie en diversiteit. Er wordt mij altijd gevraagd mee te denken, en dat doe ik met liefde,” stelt ze. Maar volgens haar botst de huidige bezetting van Bar Laat volledig met de beloofde inspanningen voor inclusiviteit binnen de NPO.

“Als je na vijf jaar praten nog zo’n beslissing neemt, vind ik dat niet te verenigen,” aldus Kortzorg. Ze vindt het problematisch dat de presentatoren allemaal wit zijn.

“Drie witte gezichten is gewoon te veel.”

Wie had de plek moeten krijgen?

Op de vraag wie dan de plek van Tim de Wit had moeten innemen, had Kortzorg een duidelijk antwoord: “Nou, ik denk wel dat ik het had gekund. Maar als het in elk geval een vrouw was geworden, het liefst van kleur, had ik dat prima gevonden.”

Volgens Kortzorg had dit een sterk signaal kunnen zijn dat de NPO serieus werk maakt van diversiteit en representatie op televisie.

NPO nog niet met reactie

De NPO heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van Kortzorg. Het is onduidelijk of de omroep deze kritiek intern bespreekt of dat er maatregelen worden genomen.

De discussie over diversiteit en inclusie binnen de publieke omroep blijft een gevoelig onderwerp. Kortzorgs uitspraken zorgen dan ook voor veel debat op social media, waarbij zowel voor- als tegenstanders zich uitspreken over haar standpunt.

Wat denk jij? Moet de NPO meer rekening houden met diversiteit in haar programmabegroting, of zijn de huidige keuzes gerechtvaardigd? Deel je mening in de reacties!

 

 

Actueel

Deze 2-euromunten zijn nu drieduizend keer meer waard

Avatar foto

Published

op

In tegenstelling tot briefgeld kunnen euromunten aanzienlijke waarde vertegenwoordigen voor verzamelaars.

Er zijn namelijk verzamelaars die bereid zijn om aanzienlijke bedragen neer te leggen voor zeldzame munten.

In dit artikel zullen we twee van deze speciale 2-euromunten belichten. Als je in het bezit bent van deze munten, heb je letterlijk goud in handen. We zullen ook bespreken waar je ze kunt verkopen.

Wat maakt 2-euromunten speciaal? De speciale waarde van een 2-euromunt kan worden herleid tot de oplage ervan.

Wanneer er slechts een beperkt aantal van een bepaalde munt wordt geslagen, stijgt de waarde ervan. Dit fenomeen hangt samen met vraag en aanbod.

Speciale 2-euromunten komen vaak uit de kleinere landen binnen Europa. Ze kunnen een historisch figuur afbeelden of zijn geslagen ter herdenking van een bijzondere gebeurtenis.

Zelfs munten met ontwerpfouten kunnen veel waard zijn. Het is ook belangrijk dat een bijzondere munt in goede staat verkeert; een beschadigde munt levert aanzienlijk minder op.

Er zijn natuurlijk veel verschillende 2-euromunten in omloop, maar er zijn twee munten die eruit springen vanwege hun waarde.

Beide munten komen uit Monaco, na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld en tevens een belastingparadijs.

De meest waardevolle munt is de ‘Grace Kelly’. Deze munt, geslagen in 2007 ter herdenking van de 25e sterfdag van de Amerikaanse actrice die prinses van Monaco werd, heeft een oplage van slechts 20.001 stuks.

De waarde van deze munt varieert, maar ze worden vaak verkocht voor rond de 4.000 euro, terwijl exemplaren in perfecte staat nog meer kunnen opbrengen.

De tweede munt uit Monaco die aanzienlijke waarde vertegenwoordigt, is de ‘800 Jaar Vesting’.

Deze munt herdenkt de bouw van de eerste vesting van de Grimaldi’s op de rots van Monaco in 1215.

Er zijn slechts 10.000 van deze munten geslagen, en ze kunnen verkocht worden voor ongeveer 4.500 euro, afhankelijk van de staat van de munt en de verkoopplaats.

Hoewel Nederlandse 2-euromunten over het algemeen minder waardevol zijn dan die uit Monaco, zijn er ook zeldzame exemplaren die de moeite waard zijn om te verzamelen.

Een voorbeeld is de ’10 Jaar Euro’ munt, geslagen ter ere van het tienjarig bestaan van de euro als betaalmiddel.

Er zijn slechts 2.500 van deze munten geslagen, maar ze brengen niet zo’n hoge prijs op; in perfecte staat kun je er ongeveer 69 euro voor krijgen.

Het is dus de moeite waard om je munten eens goed te bekijken. Tag iemand in de reacties en deel dit bericht zodat meer mensen het kunnen lezen!

Continue Reading

Trending

  • Actueel6 maanden geleden

    Hardnekkige gerucht blijkt tóch waar: ‘Dit heeft Marco Borsato allemaal met Maan gedaan!’

  • Actueel5 maanden geleden

    Jutta Leerdam stapt in ijsbad en laat per ongeluk een beetje teveel zien

  • Actueel5 maanden geleden

    Martijn Krabbé deelt verdrietig bericht: ‘Zo lang heb ik nog’

  • Actueel5 maanden geleden

    Kijkers geschokt door actie van gast in Lang Leve de Liefde: slurf tevoorschijn gehaald

  • Actueel6 maanden geleden

    André Hazes deelt per ongeluk beelden van vrij partijtje met Monique Westenberg

  • Actueel5 maanden geleden

    Volgers verdrietig door heftige post van Emma Heesters 😔

  • Actueel5 maanden geleden

    Ophef: Lang Leve de Liefde-deelnemers Laura en Duco liggen te wippen en geven volledige show weg

  • Actueel5 maanden geleden

    Zangeres Maan laat op podium zien wat ze in huis heeft tijdens optreden. Daar kunnen de mannen wel van genieten