Connect with us

Actueel

Nieuwe beelden opgedoken: Penaltymoment Inter is bewust niet bekeken

Avatar foto

Published

op

Feyenoord uitgeschakeld in Champions League, maar VAR-beslissing zorgt voor ophef

Feyenoord heeft het Champions League-avontuur dit seizoen niet kunnen verlengen. In een lastige uitwedstrijd tegen Internazionale konden de Rotterdammers geen stunt realiseren, mede door een sterk gehavend elftal. De 2-1 nederlaag betekende het einde van de Europese droom, maar na afloop ging het vooral over iets anders: een omstreden penaltybeslissing van de scheidsrechter en de VAR.

 

Discussie over de eerste penalty van Inter

Het kantelpunt in de wedstrijd kwam in de tweede helft, toen Feyenoord-verdediger Thomas Beelen in de eigen zestien in duel ging met een Inter-aanvaller. De scheidsrechter wees direct naar de stip, maar uit de herhaling bleek dat er amper tot geen contact was.

Veel kijkers verwachtten daarom dat de VAR zou ingrijpen en de strafschop zou terugdraaien. Ook Ziggo-commentator Sierd de Vos was ervan overtuigd dat de VAR het besluit zou herzien.

Maar tot verbazing van iedereen bleef de VAR stil. Geen review, geen overleg, geen correctie. Inter kreeg de penalty en wist deze te benutten, wat de voorsprong betekende voor de Italianen. De beslissing leidde tot woede en ongeloof bij zowel spelers als fans.

Tweede penalty wél geannuleerd: meten met twee maten?

Niet veel later leek Inter opnieuw een strafschop te krijgen. Marcus Thuram ging naar de grond in het zestienmetergebied, maar ditmaal besloot de VAR wél in te grijpen. De beelden lieten duidelijk zien dat de Franse spits een schwalbe maakte en dus werd de penalty alsnog geannuleerd.

De inconsistentie tussen beide situaties riep vragen op:

  • Waarom werd de eerste strafschop niet gecheckt?
  • Waarom kreeg Thuram nu wél een VAR-review en zelfs een gele kaart voor een schwalbe?

Fans uitten massaal hun frustraties op social media en analisten waren snoeihard in hun oordeel.

Wesley Sneijder en Marco van Basten: keiharde kritiek op de VAR

In de Ziggo Sport-studio was Wesley Sneijder aanwezig om de wedstrijd te analyseren. Hij kon zijn ogen niet geloven:



“Dit is echt heel opmerkelijk. Hoe kan het dat je bij zo’n moment niet eens kijkt? De VAR is er juist voor zulke situaties!”

Marco van Basten was in de studio nog feller in zijn kritiek. De oud-topvoetballer spaarde de VAR niet en ging er met gestrekt been in:

“Die VAR is gewoon een sukkel. Die moet wat anders gaan doen!”

Zijn harde woorden weerspiegelen de frustratie die veel voetbalfans voelden. Een fout op dit niveau kan doorslaggevend zijn in de Champions League en kan miljoenen euro’s kosten.

 

Feyenoord kan terugkijken op een sterke Champions League-campagne

Ondanks de uitschakeling heeft Feyenoord een indrukwekkend Europees seizoen gedraaid. De ploeg van Arne Slot heeft laten zien dat het zich kan meten met de Europese top.

Dit zijn enkele hoogtepunten van hun Champions League-campagne:
✔ Uitzeges tegen Girona en Benfica
✔ Gelijkspel bij Manchester City (3-3)
✔ Overwinningen in De Kuip op Sparta Praag, Bayern München en AC Milan
✔ Een totale inkomsten van ongeveer €70 miljoen uit de Champions League

Deze prestaties laten zien dat Feyenoord zich weer structureel kan meten met de Europese elite. De club heeft financieel een enorme klapper gemaakt en kan die middelen gebruiken om de selectie verder te versterken.

Wat nu voor Feyenoord?

Met het Europese avontuur ten einde kan Feyenoord zich volledig richten op de Eredivisie en de KNVB Beker. De club zal ongetwijfeld baat hebben bij minder midweekse wedstrijden, waardoor spelers fitter blijven en blessures beperkt kunnen worden.

Voor de fans blijft er echter een wrange nasmaak hangen na de omstreden VAR-beslissing in Milaan. Had Feyenoord zonder die discutabele strafschop wél kunnen winnen? Dat zullen we nooit weten. Wat wel zeker is, is dat Feyenoord met opgeheven hoofd afscheid neemt van de Champions League.

Wat vond jij van de wedstrijd? Moest de VAR ingrijpen bij de eerste penalty? Laat het weten in de reacties!

Actueel

Gordon zat op laatste vlucht Jonnie Boer naar Bonaire: ´Hij zag er heel slecht uit´

Avatar foto

Published

op

In een openhartig gesprek tijdens de interviewserie Bij Andy in de Auto vertelt Gordon over een bijzondere samenloop van omstandigheden. De zanger en presentator zat namelijk op dezelfde vlucht naar Bonaire als sterrenchef Jonnie Boer, die enkele dagen later op het eiland overleed aan de gevolgen van een longembolie.

Laatste reis naar de zon

Jonnie Boer, bekend van sterrenrestaurant De Librije, overleed op 60-jarige leeftijd. Zijn overlijden kwam hard aan in de Nederlandse culinaire wereld en daarbuiten. Nu blijkt dat Gordon hem nog kort voor zijn overlijden heeft gesproken. “Ik zat dus gewoon aan boord met Jonnie en zijn vrouw. En nu vliegt hij terug in een kist,” vertelt Gordon zichtbaar aangedaan. “Dat is toch nauwelijks te bevatten.”

Een schrikbarende indruk

Gordon beschrijft dat hij tijdens de vlucht kort contact had met Jonnie Boer en daarbij opmerkte dat hij er “echt slecht uitzag.” Hij benadrukt dat hij daar behoorlijk van schrok. “Ik vond hem altijd een heel mooie man, maar toen ik hem daar zag, dacht ik: dit is niet goed. Hij zag er moe en getekend uit.”

Het contrast met het vakantieleven

Terwijl Gordon zelf aangeeft heerlijk te hebben kunnen uitrusten op Bonaire, vormt het besef dat iemand uit zijn nabijheid tijdens diezelfde reis zijn laatste dagen beleefde, een schril contrast. Het moment laat hem zichtbaar niet onberoerd, en hij deelt het verhaal niet vanuit sensatie, maar eerder als verwerking en verwondering.

Oprechte verbazing in de auto

Gastheer Andy van der Meijde reageert op het verhaal met verbazing en stelt de vraag of Jonnie wellicht overwerkt was. Gordon knikt en suggereert dat het misschien inderdaad zo was. De gedachte dat zelfs succesvolle en ogenschijnlijk energieke mensen plotseling uit het leven kunnen worden gerukt, raakt een gevoelige snaar.

Lichte toon slaat snel om

De sfeer in de auto verandert echter snel wanneer Andy’s telefoon gaat en een plagerige opmerking volgt, die Gordon gretig oppakt. Binnen een paar zinnen verandert het gesprek van een moment van rouw naar een luchtige, bijna banale uitwisseling. Het contrast is opvallend en typerend voor de losbandige toon van de serie.

Kritiek op toonverschuiving

Niet iedereen zal die toonverschuiving kunnen waarderen. De abrupte overgang van serieuze rouw naar grove grappen kan bij sommige kijkers overkomen als ongepast. Toch is het voor wie Gordon kent niet geheel onverwacht: hij schuwt geen directe uitspraken, ook niet op gevoelige momenten.

Een ongemakkelijke botsing tussen rouw en realiteit

Het fragment uit Bij Andy in de Auto toont hoe rouw en luchtigheid soms pijnlijk door elkaar heen kunnen lopen. Gordon deelt een oprechte ervaring over een laatste ontmoeting met Jonnie Boer, maar laat tegelijkertijd ook zien hoe snel een gesprek kan omslaan. Voor sommigen een teken van oneerbiedigheid, voor anderen juist een illustratie van hoe mensen omgaan met verlies in een wereld waarin alles continu doorgaat.

Continue Reading

Trending

  • Actueel4 maanden geleden

    Hardnekkige gerucht blijkt tóch waar: ‘Dit heeft Marco Borsato allemaal met Maan gedaan!’

  • Actueel3 maanden geleden

    Martijn Krabbé deelt verdrietig bericht: ‘Zo lang heb ik nog’

  • Actueel4 maanden geleden

    Volgers verdrietig door heftige post van Emma Heesters 😔

  • Actueel4 maanden geleden

    André Hazes deelt per ongeluk beelden van vrij partijtje met Monique Westenberg

  • Actueel4 maanden geleden

    Jutta Leerdam stapt in ijsbad en laat per ongeluk een beetje teveel zien

  • Actueel4 maanden geleden

    😱 Nieuwe onthullingen in de zaak Marco Borsato: dit geloof je niet!

  • Actueel5 maanden geleden

    André Hazes wordt nog keer vader: ‘Baby al onderweg’

  • Actueel3 maanden geleden

    Ophef: Lang Leve de Liefde-deelnemers Laura en Duco liggen te wippen en geven volledige show weg