Actueel
Miljoenenjacht-kijkers reageren op thuiswinnaar en wijzen allemaal op hetzelfde

Jubileum-aflevering Miljoenenjacht eindigt in domper: Lies verlaat spel met ‘slechts’ 61.000 euro
De jubileum-aflevering van Miljoenenjacht, waar wekenlang reikhalzend naar werd uitgekeken, eindigde zondagavond in een onverwachte teleurstelling. Wat een historisch moment in de Nederlandse tv-geschiedenis had kunnen worden – de uitkering van de hoofdprijs van maar liefst 10 miljoen euro – veranderde door een reeks spannende, maar uiteindelijk fatale keuzes van finaliste Lies in een pijnlijk verlies. Hoewel het spel haar kansen volop bood, liep ze uiteindelijk weg met ‘slechts’ 61.000 euro. En dat terwijl ze op meerdere momenten tonnen rijker had kunnen worden.
Grootste prijzenpot ooit
Het was niet zomaar een aflevering. Ter ere van het jubileumseizoen had de bank in deze uitzending de prijzenpot opgeschroefd tot een duizelingwekkende 10 miljoen euro. Nooit eerder in de geschiedenis van Miljoenenjacht stond er zoveel op het spel. Kijkers waren dan ook massaal afgestemd en hoopten dat dit eindelijk de avond zou worden waarop iemand de hoofdprijs zou winnen – of op z’n minst een smak geld zou meenemen.
Lies speelt een gedurfd spel
Finaliste Lies kreeg al snel het publiek op het puntje van hun stoel. Vanaf het begin maakte ze duidelijk dat ze met een duidelijke strategie aan tafel zat. De eerste biedingen sloeg ze resoluut af: 89.000 euro en later 189.000 euro legde ze moeiteloos naast zich neer. De spanning begon te stijgen toen ze geconfronteerd werd met een bod van 333.000 euro. Even leek het alsof ze zou bezwijken onder de druk, maar een snelle blik naar haar man Jan was voldoende: Lies ging door.
De magische grens van 750.000 euro
Niet veel later kwam het bod waar het publiek collectief van opveerde: 750.000 euro. Het was de kans van haar leven. Social media ontplofte. “Pak het geld, Lies!” en “Druk op die knop!” waren veelgelezen reacties op X. Maar Lies liet zich niet van de wijs brengen. Vol vertrouwen, met Jan aan haar zijde, weigerde ze wederom het aanbod. Ze koos ervoor om nóg een koffer te openen. En dat bleek haar grootste vergissing.
Koffer 17: het kantelpunt
In een dramatisch moment werd koffer 17 geopend – en daar zat de felbegeerde 10 miljoen euro in. Het publiek slaakte een collectieve zucht van teleurstelling. De spanning was in één klap anders. Van euforie naar verslagenheid. En het werd er niet beter op. Na het verlies van de hoofdprijs zakte ook het nieuwe bod van de bank: 484.000 euro. Opnieuw een enorm bedrag, maar de klap van de verloren miljoenen leek Lies nog niet helemaal te hebben bereikt. Ze besloot wéér door te spelen.
De val: van miljoenen naar tienduizenden
Wat daarna volgde, was een pijnlijke val. Lies opende de koffer met 2,5 miljoen euro – haar laatste grote hoop. Het aanbod van de bank daalde snel naar 250.000 euro. Toch weigerde ze opnieuw. De spanning was inmiddels ondraaglijk voor de kijkers thuis, die met stijgende verbazing toekeken hoe Lies zich vastbeet in haar oorspronkelijke strategie.
Maar het spel is genadeloos. De volgende koffer die ze opende, bleek de 500.000 euro te bevatten. En ineens was er nog maar weinig over. De bank deed haar een bod van 61.000 euro. Pas toen besloot Lies toe te happen. Haar oorspronkelijke koffer bevatte uiteindelijk… slechts 1 euro.
Gemengde reacties in de studio
Presentator Winston Gerschtanowitz probeerde het positieve te benadrukken. 61.000 euro is immers nog steeds een aanzienlijk bedrag. Toch hing er een sfeer van ongeloof in de studio. Wat als ze eerder was gestopt? Wat als ze naar haar gevoel had geluisterd in plaats van te gokken op nog meer?
Toen Winston de thuiswinnaars toesprak – die hetzelfde bedrag als de finaliste ontvangen – was hun teleurstelling voelbaar. In theorie hadden zij ook 750.000 euro, 484.000 euro of zelfs 250.000 euro kunnen winnen, als Lies op die momenten gestopt was. Toch hielden ze zich sportief. “We vinden het alsnog een prachtig bedrag,” zeiden ze. En terecht.
‘Ze had moeten stoppen’
Op social media regende het reacties. “Ze had gewoon bij dat halve miljoen moeten stoppen!” en “De thuiswinnaar moet gek worden!” waren slechts enkele van de vele berichten. De kritiek richtte zich vooral op de besluiteloosheid van Lies. “Iedereen in Nederland wist wat ze moest doen, behalve zij,” schreef iemand treffend.
Toch waren er ook bewonderaars van haar lef. “Ze heeft haar eigen koers gevaren, en dat moet je durven,” schreef een andere kijker. “Uiteindelijk heeft ze wel een mooi bedrag mee naar huis genomen.”
Belastingdruk: wat blijft er over?
Hoewel 61.000 euro veel geld lijkt, blijft er na aftrek van kansspelbelasting (circa 31,5%) netto nog zo’n 38.500 euro over. Genoeg voor een mooie auto of een flinke verbouwing, maar natuurlijk niet te vergelijken met het bedrag dat ze eerder op tafel kreeg. De 750.000 euro zou haar ruim een half miljoen euro netto hebben opgeleverd.
89000 geen deal
189000 geen deal
333000 geen deal
750000 geen deal
350000 geen deal
484000 geen deal
250000 geen dealHet is maar geld hè, Lies.#miljoenenjacht
— Jeroen (@jeroenjdewit) April 13, 2025
Een les in psychologie en risico
De aflevering laat vooral zien hoe lastig het is om rationeel te blijven in een spel vol spanning en verleiding. Lies speelde met vuur – en brandde zich uiteindelijk aan haar eigen ambitie. Toch is haar verhaal ook fascinerend. Ze had een plan, bleef trouw aan zichzelf, en ging voor de hoofdprijs. Dat dat misging, maakt haar geen slechte speler – het maakt haar juist een voorbeeld van hoe lastig dit spel kan zijn.
De kracht van Miljoenenjacht
Dat juist deze aflevering zoveel losmaakt, zegt alles over de kracht van Miljoenenjacht. Het is niet alleen een spel, het is ook emotie, psychologie en spektakel in één. En deze jubileumuitzending – hoe tragisch ook – zal nog lang in het geheugen van kijkers blijven hangen.
de thuiswinnaar is het slachtoffer van deze ondoordachte goklustige huisvrouw uit Ridderkerk #miljoenenjacht pic.twitter.com/tt6ssCMc6l
— Jolin 👑 (@macbethertje) April 13, 2025
Tot slot
Lies zal waarschijnlijk nog vaak terugdenken aan deze avond. Net als de thuiswinnaars en de miljoenen kijkers thuis. Had ze beter moeten luisteren naar haar gevoel? Naar Jan? Naar het publiek? Wie zal het zeggen. Wat vaststaat: ze is met lef gekomen en met een verhaal vertrokken. En dat is, zelfs zonder miljoenen, onbetaalbaar.
Bekijk op social media hoe kijkers reageren op de uitzending van Miljoenenjacht – en laat vooral jouw mening ook horen.

Actueel
Kijkers Miljoenenjacht gaan los en zeggen allemaal hetzelfde

Miljoenenjacht zorgt voor verbijstering: finaliste slaat 750.000 euro af en gaat naar huis met slechts 61.000 euro
De jubileumuitzending van Miljoenenjacht heeft zondagavond voor heel wat stof doen opwaaien. Tijdens deze extra speciale editie, waarbij maar liefst 10 miljoen euro te winnen viel, maakte de vrouwelijke finaliste een keuze die kijkers massaal aan de buis kluisterde én met open mond achterliet. Tegen alle verwachtingen in besloot zij een bod van 750.000 euro van de bank af te slaan. Haar lef werd uiteindelijk niet beloond: ze verliet de studio met slechts 61.000 euro.
Jubileum met miljoenen
De aflevering stond in het teken van het 25-jarig bestaan van Miljoenenjacht en dus pakte de redactie groots uit. Voor het eerst in de geschiedenis van het programma was het mogelijk om 10 miljoen euro te winnen. Dat feit alleen al zorgde voor een ongekende spanning onder zowel de kandidaten in de studio als de kijkers thuis.
Vanaf het begin van de uitzending werd duidelijk dat deze aflevering er een zou worden om nooit meer te vergeten. Het publiek leefde volop mee met de kandidaten en zeker met de finaliste, die zich door het spel heen knap naar de laatste ronde wist te spelen.
Spannende start
De finaliste begon voortvarend aan het bekende koffertjesspel, waarin strategie, intuïtie en een flinke dosis geluk samenkomen. In razend tempo vielen er miljoenenbedragen af, maar er bleven ook een aantal indrukwekkende bedragen op het bord staan, waaronder de felbegeerde 10 miljoen euro. Toen de bank haar een bod deed van 750.000 euro, was de spanning te snijden.
Kijkers zaten op het puntje van hun stoel. De zaal hield de adem in. Zou ze dit astronomische bedrag accepteren en veiligstellen, of doorgaan in de hoop op meer?
“Ik volg mijn man”
De bank deed het aanbod van driekwart miljoen euro niet zonder reden. Met de 10 miljoen nog in het spel, probeerde men haar te verleiden om te stoppen. De finaliste raakte zichtbaar geëmotioneerd en leek zelfs even overtuigd: “Ik vind het al prachtig,” hoorde je haar zeggen. Toch gaf uiteindelijk haar partner de doorslag. Zijn woorden? “Doorgaan!” En zij, ogenschijnlijk overtuigd door zijn vertrouwen, zei: “Ik volg mijn man.”
Het gevolg? Een van de spannendste en tegelijkertijd pijnlijkste wendingen in de geschiedenis van het programma.
De dramatische wending
Met nog drie koffers in het spel – met daarin respectievelijk 100.000 euro, 10.000 euro en 1 euro – opende de finaliste er nog eentje. De 10.000 euro verdween, wat betekende dat alleen de 100.000 euro en 1 euro nog overbleven.
De bank bood op dat moment nog 61.000 euro. Een flink verschil met de eerdere 750.000 euro, maar ineens voelde het als een veilige haven. De finaliste accepteerde het bod – en maar goed ook, zo bleek. In haar eigen koffer zat namelijk… slechts 1 euro.
Reuring op social media
De reacties op social media waren binnen no-time niet meer bij te houden. Kijkers konden nauwelijks geloven wat ze hadden gezien. Op X (voorheen Twitter) schreef iemand: “750.000 euro afslaan en eindigen met 61.000. Mijn hart kon het niet aan.”
Een ander zei cynisch: “Ik had de knop bij dat bod van 750.000 euro er met mijn volle gewicht op geslagen. Hoe kun je dat in hemelsnaam weigeren?”
Ook werd er veel gezegd over de rol van haar partner: “Het ergste vind ik dat ze bij 750.000 euro al ontroerd was en zei dat het mooi geweest was. Maar toen die kerel riep: ‘Doorgaan’, volgde ze hem klakkeloos. Waarom?!”
De ophef lijkt zelfs groter dan bij eerdere afleveringen waarin grote bedragen verloren gingen. Veel kijkers spreken over een ‘gemiste kans van levensformaat’ en vragen zich hardop af hoe ze dit thuis uitleggen aan vrienden en familie.
De psychologie van het spel
Het is niet de eerste keer dat kandidaten in Miljoenenjacht voor grote dilemma’s komen te staan. Het spel speelt genadeloos in op emoties, groepsdruk en verwachtingen. In de hitte van het moment, onder het oog van camera’s en een studiopubliek, is het maken van een rationele beslissing bijna onmogelijk.
De spanning, het adrenalinegehalte en het risico van ‘wat als’ zorgen ervoor dat kandidaten soms keuzes maken die ze in een rustiger setting nooit zouden overwegen. Experts noemen dit het ‘Miljoenenjacht-syndroom’: je laat je leiden door hoop, adrenaline en het verlangen naar méér, zelfs als het verstand iets anders zegt.
Een gouden moment voor de bank
Voor de producenten en de bank was het zonder meer een memorabele aflevering. Niet alleen omdat het spel dramatisch eindigde, maar ook vanwege de kijkcijfers die vermoedelijk de lucht in schieten door deze zeldzaam spannende finale.
Dat het grootste bod ooit in het programma werd afgeslagen, is voer voor media en talkshows. Verwacht wordt dat deze aflevering nog dagenlang onderwerp van gesprek zal blijven in zowel media als huiskamers.
Publieke discussie: heldin of zondebok?
Wat opvalt is dat het publiek diep verdeeld is. Waar sommigen begrip hebben voor de keuze van de finaliste om risico te nemen, vinden anderen het onverantwoord. Ze had immers in één klap financieel onafhankelijk kunnen zijn. “Een huis, een zorgeloze toekomst… allemaal weg voor een gok,” aldus een kijker.
Anderen verdedigen haar juist: “Ze heeft nog altijd 61.000 euro gewonnen. Dat is meer dan de meeste mensen in een jaar verdienen.” En dat klopt. Toch is het verschil met 750.000 euro pijnlijk groot.
Einde met een traan – of een les?
De finaliste zelf heeft (vooralsnog) niet publiekelijk gereageerd op de gebeurtenis, maar het lijkt onvermijdelijk dat ze binnenkort haar kant van het verhaal deelt. Misschien in een talkshow, of via social media. Eén ding is zeker: deze uitzending zal niet snel vergeten worden.
Het is een harde les over risico’s, vertrouwen en de grilligheid van geluk. Maar ook over lef. Want wie durft het aan om zóveel geld te weigeren in de hoop op meer?
#miljoenenjacht 750.000 en dan niet tevreden zijn.. is toch knettergek zijn. Ik had de knop dwars door dat desk geramd
— sh (@shhardenberg) April 13, 2025
Tot slot
De jubileumeditie van Miljoenenjacht leverde zondagavond niet alleen entertainment, maar ook spanning, emotie en volop discussie. De keuze van de finaliste zal nog lang onderwerp van gesprek blijven. Ze volgde haar gevoel – en dat is uiteindelijk waar het bij dit spel allemaal om draait.
Ben jij het eens met haar keuze of had jij het bod meteen geaccepteerd? Laat het weten in de reacties op onze Facebookpagina. Eén ding is zeker: Miljoenenjacht was zelden zó intens.
-
Actueel4 maanden geleden
Hardnekkige gerucht blijkt tóch waar: ‘Dit heeft Marco Borsato allemaal met Maan gedaan!’
-
Actueel3 maanden geleden
Volgers verdrietig door heftige post van Emma Heesters 😔
-
Actueel3 maanden geleden
Martijn Krabbé deelt verdrietig bericht: ‘Zo lang heb ik nog’
-
Actueel3 maanden geleden
André Hazes deelt per ongeluk beelden van vrij partijtje met Monique Westenberg
-
Actueel3 maanden geleden
Jutta Leerdam stapt in ijsbad en laat per ongeluk een beetje teveel zien
-
Actueel4 maanden geleden
André Hazes wordt nog keer vader: ‘Baby al onderweg’
-
Actueel3 maanden geleden
😱 Nieuwe onthullingen in de zaak Marco Borsato: dit geloof je niet!
-
Actueel2 maanden geleden
Ophef: Lang Leve de Liefde-deelnemers Laura en Duco liggen te wippen en geven volledige show weg