Connect with us

Actueel

Familie Khaled: ”Wij kunnen moeilijk rondkomen want de uitkeringen zijn te laag”

Avatar foto

Published

op

Van een leven in welvaart naar onzekerheid: het verhaal van de Syrische familie Khaled

Stel je voor dat je een leven vol comfort en zekerheid achterlaat voor een toekomst vol onzekerheid in een vreemd land. Dit is het verhaal van de Syrische familie Khaled, die vanwege de verwoestingen van de oorlog hun thuisland ontvluchtte en een nieuw leven probeerde op te bouwen in Nederland.

Welvaart in Damascus, verwoest door oorlog

Voor de oorlog leefde de familie Khaled een welvarend leven in de Syrische hoofdstad Damascus. Onder leiding van de 67-jarige Mayada genoten ze van hun prachtige huis en financiële stabiliteit. Maar de oorlog verwoestte niet alleen hun huis, maar ook hun manier van leven. In een interview met het Algemeen Dagblad vertelt Mayada over de dramatische ommekeer in hun leven.

In 2017 besloot de familie te vluchten. Twee dochters vonden onderdak in Duitsland, terwijl Mayada met haar twee zoons naar Nederland trok. Eén dochter, Bayan, bleef achter in Damascus vanwege haar slechte gezondheid, samen met haar vader, die niet in staat was om te reizen.

De zware last van medische kosten

In Syrië bestaat geen zorgverzekering. Dit betekende dat Bayan en haar vader volledig afhankelijk waren van spaargeld om hun medische kosten te dekken. Mayada liet een deel van haar spaargeld achter om te zorgen dat haar man en dochter toegang hadden tot medicatie en medische zorg.

Gezinshereniging en tragisch verlies

Eenmaal aangekomen in Nederland deed Mayada meteen een aanvraag voor gezinshereniging. Na maanden wachten kwam er eindelijk goed nieuws: de aanvraag werd goedgekeurd. Maar het lot sloeg hard toe. Op dezelfde dag dat de toestemming binnenkwam, overleed haar man. Financiële beperkingen maakten het onmogelijk voor de familie om naar Damascus te reizen om afscheid van hem te nemen.

Leven op een uitkering

Bij aankomst in Nederland begon de familie met vrijwel niets. De financiële onzekerheid leidde tot schulden, maar met hulp van een bewindvoerder kregen ze grip op hun situatie. Met een wekelijkse uitkering van slechts €150 proberen ze rond te komen.

Zelf koken helpt de familie om geld te besparen. Ze houden vast aan hun Syrische culinaire tradities en hebben de Nederlandse keuken nog niet geprobeerd. Nieuwe kleding zit er niet in; Mayada maakt zelfs kleding voor haar zoon om extra kosten te vermijden.

Energietoeslag als lichtpuntje

Dankzij hun bewindvoerder ontdekte de familie dat ze recht hadden op een energietoeslag. Dit geld, dat veilig werd bewaard op hun rekening, bracht een klein beetje verlichting in hun financiële situatie.

Vooruit kijken naar een nieuwe toekomst

Mayada kijkt met gemengde gevoelens terug op haar oude leven. “Alhamdoelillah. Dank aan God,” zegt ze dankbaar voor de kansen die ze in Nederland krijgt. Ze hoopt ooit Nederlands te leren en eenvoudige gesprekken te kunnen voeren.

Terugkeren naar Syrië is geen optie meer. Het leven dat ze daar hadden, is onherstelbaar veranderd. De familie Khaled richt zich op het opbouwen van een toekomst in Nederland, terwijl ze proberen hun tradities en trots te behouden.

Hun verhaal is een krachtige herinnering aan de veerkracht van mensen in de meest uitdagende omstandigheden.

Actueel

Deze 2-euromunten zijn nu drieduizend keer meer waard

Avatar foto

Published

op

In tegenstelling tot briefgeld kunnen euromunten aanzienlijke waarde vertegenwoordigen voor verzamelaars.

Er zijn namelijk verzamelaars die bereid zijn om aanzienlijke bedragen neer te leggen voor zeldzame munten.

In dit artikel zullen we twee van deze speciale 2-euromunten belichten. Als je in het bezit bent van deze munten, heb je letterlijk goud in handen. We zullen ook bespreken waar je ze kunt verkopen.

Wat maakt 2-euromunten speciaal? De speciale waarde van een 2-euromunt kan worden herleid tot de oplage ervan.

Wanneer er slechts een beperkt aantal van een bepaalde munt wordt geslagen, stijgt de waarde ervan. Dit fenomeen hangt samen met vraag en aanbod.

Speciale 2-euromunten komen vaak uit de kleinere landen binnen Europa. Ze kunnen een historisch figuur afbeelden of zijn geslagen ter herdenking van een bijzondere gebeurtenis.

Zelfs munten met ontwerpfouten kunnen veel waard zijn. Het is ook belangrijk dat een bijzondere munt in goede staat verkeert; een beschadigde munt levert aanzienlijk minder op.

Er zijn natuurlijk veel verschillende 2-euromunten in omloop, maar er zijn twee munten die eruit springen vanwege hun waarde.

Beide munten komen uit Monaco, na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld en tevens een belastingparadijs.

De meest waardevolle munt is de ‘Grace Kelly’. Deze munt, geslagen in 2007 ter herdenking van de 25e sterfdag van de Amerikaanse actrice die prinses van Monaco werd, heeft een oplage van slechts 20.001 stuks.

De waarde van deze munt varieert, maar ze worden vaak verkocht voor rond de 4.000 euro, terwijl exemplaren in perfecte staat nog meer kunnen opbrengen.

De tweede munt uit Monaco die aanzienlijke waarde vertegenwoordigt, is de ‘800 Jaar Vesting’.

Deze munt herdenkt de bouw van de eerste vesting van de Grimaldi’s op de rots van Monaco in 1215.

Er zijn slechts 10.000 van deze munten geslagen, en ze kunnen verkocht worden voor ongeveer 4.500 euro, afhankelijk van de staat van de munt en de verkoopplaats.

Hoewel Nederlandse 2-euromunten over het algemeen minder waardevol zijn dan die uit Monaco, zijn er ook zeldzame exemplaren die de moeite waard zijn om te verzamelen.

Een voorbeeld is de ’10 Jaar Euro’ munt, geslagen ter ere van het tienjarig bestaan van de euro als betaalmiddel.

Er zijn slechts 2.500 van deze munten geslagen, maar ze brengen niet zo’n hoge prijs op; in perfecte staat kun je er ongeveer 69 euro voor krijgen.

Het is dus de moeite waard om je munten eens goed te bekijken. Tag iemand in de reacties en deel dit bericht zodat meer mensen het kunnen lezen!

Continue Reading

Trending

  • Actueel6 maanden geleden

    Hardnekkige gerucht blijkt tóch waar: ‘Dit heeft Marco Borsato allemaal met Maan gedaan!’

  • Actueel5 maanden geleden

    Jutta Leerdam stapt in ijsbad en laat per ongeluk een beetje teveel zien

  • Actueel5 maanden geleden

    Martijn Krabbé deelt verdrietig bericht: ‘Zo lang heb ik nog’

  • Actueel5 maanden geleden

    Kijkers geschokt door actie van gast in Lang Leve de Liefde: slurf tevoorschijn gehaald

  • Actueel6 maanden geleden

    André Hazes deelt per ongeluk beelden van vrij partijtje met Monique Westenberg

  • Actueel5 maanden geleden

    Volgers verdrietig door heftige post van Emma Heesters 😔

  • Actueel5 maanden geleden

    Ophef: Lang Leve de Liefde-deelnemers Laura en Duco liggen te wippen en geven volledige show weg

  • Actueel5 maanden geleden

    Zangeres Maan laat op podium zien wat ze in huis heeft tijdens optreden. Daar kunnen de mannen wel van genieten